Jelentkezés Belépés INFORMÁCIÓKÉRÉS

Angliai jelentkezés – minden infó! 2017-01-02

 

Ha Nagy-Britanniába is szeretnél jelentkezni, az alábbi információk fontosak lehetnek! Január 10-én lejár az elsődleges jelentkezési határidő, de addig csak a szakokat kell kiválasztani, illetve motivációs levelet és referenciát kell beszerezni.

A Brexit az idei évi jelentkezéseket nem érinti és a teljes képzés alatt változatlan feltételek érvényesek a diákokra. Erre az angol állam garanciát vállal.

Az Egyesült Királyságban szinte minden képzés megtalálható a pszichológiától a hajómérnökig. Érdemes körülnézni a szakok között, itt biztos megtalálod a neked legmegfelelőbbet.

1. Az Angliába való jelentkezés elsődleges határideje január 15 (péntek) 18:00, azonban a UniversityAdmission rendszerébe már január 10. 23:59-ig fel kell tölteni a személyes információkat, kiválasztani a megjelölendő szakokat, a referencia levelet és a personal statementet. A többi dokumentumot ráérsz később is pótolni. Referenciát a UA rendszeren keresztül is tudsz kérni a My application/Edit appolication/References oldalon.

A UniversityAdmission oldal a miénk, az itt feltöltött információkat csak mi látjuk. A jelentkezés SUBMIT-elése után a jelentkezést ellenőrizzük és továbbítjuk a megjelölt intézmények felé. A UCAS regisztráéciót és feltöltést mi végezzük.

Angliában és Walesben van tandíj, de nagyon kedvező diákhitel áll rendelkezésre. Wales-ben az állam kifizeti a tandíj 60%-át.

2. A dokumentumok elküldésére nem ez a határidő, azokat később is lehet pótolni (nyár végéig), de a jelentkezésnek érdemes meglennie január 10 előtt, mert az ez utáni jelentkezések várólistára kerülhetnek.

3. A StudyGuide kauciót + UCAS díjat január 10-ig szükséges befizetni ugyanis ez feltétele a UCAS rendszerébe való regisztrációnak. A UCAS a hivatalos angliai jelentkezési rendszer, melyen keresztül az intézmények megkapják a jelentkezést. Az ebbe a rendszerbe való regisztrációt teljes mértékben a StudyGuide végzi. A UCAS díjat teljes egészében továbbítjuk a UCAS rendszerének.

Díjak:

  • Kaució: 10 000 ft, visszaigényelhető az első teljesített félév után
  • UCAS díj több angliai és walesi szak esetén: 23 font, kb. 8500 ft., nem visszaigényelhető
  • UCAS díj egy angliai vagy walesi szak esetén: 12 font, kb. 4500 ft., nem visszaigényelhető
  • Kaució és UCAS díj információ

4. A UniversityAdmission rendszerébe ha minden információ és dokumentum fel van töltve, a SUBMIT APPLICATION gombra kattintva válik véglegessé a jelentkezés (My Application / Submit application fent). A jelentkezést SUBMIT után ellenőrizzük és ha mindent rendben találunk, továbbítjuk azt.

Még nem vagy regisztrálva?

Ha még nem regisztráltál a jelentkezési rendszerbe (UniversityAdmission) itt megheted díjmentesen és kötelezettségek nélkül. Ha ezzel megvagy, válaszd ki az egyetemeket és szakokat, majd töltsd fel a szükséges dokumentumokat. A kaució és UCAS díj befizetése után az engedélyeddel (SUBMIT) továbbítjuk a jelentkezésed! Ugyanitt tudod megnézni hogy milyen szakok érhetőek el Angliában és Walesben.

REGISZTRÁCIÓ

Magyar nyelvű használati útmutató a jelentkezési rendszerhez folyamatosan elérhető itt.

Kérdésedet várjuk! Nyugodtan válaszolj erre az e-mailre vagy hívj minket a 30/510-9804-es telefonszámon hogy személyreszabott segítséget nyújthassunk jelentkezésedben!

Kérj személyes konzultációt!

Itt a teljes jelentkezés 7 lépésben!

1. lépés: UniversityAdmission regisztráció

A rendszerbe való regisztráció feltétele a jelentkezésnek, itt lehet a szakokat kiválasztani, dokumentumokat feltölteni és itt ellenőrizzük mi is a dokumentumokat és a jelentkezést. Ez a rendszer a miénk, az ide feltöltött adatokat csak mi látjuk.

UniversityAdmission regisztráció és belépés

2. Szakok kiválasztása

A regisztráció után válaszd ki a keresőben a megjelölendő szakokat az Apply Now gombra kattinva. Így add hozzá az összes prioritást a listához. Ha oylan szakot is szeretnél megjelölni ami nem található a listán, add hozzá a University of Your Choise programot és az Edit application-nél az Others-be írd be a többi megjelölendő képzést.

Az Egyesült Királyságban maximum 5 szakot lehet megjelölni.

3. Profil kitöltése

A szakok kiválasztása után a My Application (bal főmenü) / Edit application-ra kattintva töltsd ki a személyes, nyelv és oktatás részeket. Ne felejtsd el elmenteni a változásokat jobb oldalt fent.

4. Motivációs levél feltöltése

Szintén a My Application / Edit application résznél a Motivation fülbe másold be a maximum 4000 karakteres és 40 soros Personal Statementet. Összesen 1 levél mellékelésére van lehetőség, ezért az legyen inkább szak és országspecifikus, ne egy adott egyetemnek szóljon. Motivációs levél segédlet letölthető itt.

5. Referencia

A motivációs levél után ugyanitt a References menüpontban tudsz referencia levelet kérni. Itt a referencia adó nevét és e-mail címét kell megadni. Ezután a referencia adó e-mailben kapja meg a kitöltendő formulát, mely kitöltés után automatikusan feltöltésre kerül.

Ha külön dokumentumként szeretnéd mellékelni a referencia levelet, azt a Documents résznél tudod feltölteni. Ennek olyan PDF-nek kell lennie amelyből lehet szöveget másolni. A levél végén legyen ott a referencia adó neve, beosztása, munkahelye, e-mail címe és telefonszáma.

6. Submit

Ha mindezzel készen vagy, az Edit application-nél kattints a SUBMIT gombra. Ekkora mi átnézzük a jelentkezést és ha mindent rendben találunk, továbbítjuk azt. Ha valamit nem találunk rendben, felvesszük veled a kapcsolatot javítási javaslatokat téve.
A SUBMIT-nek január 10-ig meg kell történnie.

7. Verification

Amint továbbítottuk a jelentkezésed, a UCAS-tól kapsz egy e-mailt amit továbbíts az agnes.szekelyhidi@sceda.eu címre. Ezzel lezárul a jelentkezés első szakasza, a dokumentumokat később, közvetlenül az iskoláknak fogjuk továbbítani.

Mi történik ezután?

A megjelölt intézményektől kapni fogsz e-mailen egy offer-t. Ez azt fogja tartalmazni hogy milyen érettségi átlagot várnak el tőled a sikeres felvételhez.

Ekkor 2 szakot választhatsz majd ki, egy első prioritást (Firm choice) és egy másodikat (Insurance choice). Firm-nek érdemes egy erősebb iskolát, Insurance-nak pedig egy biztosabbat választani.

Kérdésedet várjuk! Hívj minket a 30/510-9804-es telefonszámon vagy kérj információt online!Kérj ingyenes személyes konzultációt

Iratkozz fel Európai Felsőoktatási Hírlevelünkre!
Iratkozz fel!