Jelentkezés Belépés INFORMÁCIÓKÉRÉS

Egyesült Királyság

Megint arról olvastál, hogy a brit tudósok felfedeztek valamit? Ez nem véletlen.

Oktatás

Európa legnépszerűbb oktatási célpontjaként évente több ezer, a világ minden tájáról érkező ember választja felsőoktatási tanulmányai célpontjául az Egyesült Királyságot.

Az ország évszázadok óta híres színvonalas képzéseiről és pezsgő diákéletéről. Az oktatási rendszer az itthon megszokotthoz képest merőben más: a diákok heti szinten mindössze 10 órát járnak iskolába. A tanítási időben a szakterület kiválóságai adnak feladatot a hallgatóknak, akiknek aztán a tanórákon kívül, csoporttársaikkal kell megoldaniuk azokat. A számos meetingen és kutatáson kívül nagyon fontos az esszéírás intézménye is, minden szakon rendszeresen kell értekezéseket leadni. A rendkívül jól felszerelt tantermekben és kutatólaborokban a kor legfejlettebb eszközei segítenek abban, hogy jobb hellyé tedd a világot.

Munka

A fejlett gazdaságnak és az ország anyanyelvének köszönhetően a munkakeresés sem jelent akkora problémát, mint Európa más országaiban. A diákok rendszerint kávézókban, bárokban, éttermekben dolgoznak. A minimális órabér a 21 év alattiaknak 5,5 £, a korhatár felett pedig 6 £. Ilyen bérek mellett a népszerű diákvárosok nagy részében akár heti 20 óra diákmunkával teljes mértékben önellátóvá válhatsz!

Költségek

Az itt megjelenített költségek tájékoztató jellegűek. A diákok saját igényeiktől és lakhelyüktől függően kijöhetnek kevesebből, avagy költhetnek ezeknél az összegeknél többet is. A komoly eltérések miatt külön táblázatokat készítettünk az árakról.

Megélhetés egy átlagos diákvárosban
Szállás + rezsi 300 £
Élelmiszer 120 £
Közlekedés 20 £
Internet 20 £
Szórakozás + egyéb költségek 80 £
Összesen 540 £
Megélhetés Londonban
Szállás + rezsi 700 £
Élelmiszer 180 £
Közlekedés 80 £
Internet 20 £
Szórakozás + egyéb költségek 120 £
Összesen 1100 £

Tandíj és finanszírozás

Az Egyesült Királyság országainak tandíjai elsőre sokkolónak tűnhetnek: éves összegük 3,000 £ és 10,000 £ közé esik. Az ország azonban minden Bachelor szinten tanulni vágyó EU állampolgár számára lehetőséget nyújt egy rendkívül kedvező konstrukciójú finanszírozási formára. A „UK Tuition Fee Loan”-t megigényelve az állam teljes mértékben fedezi a tandíj költségeit, annak visszafizetését pedig bevételi határhoz köti. Amennyiben valaki az Egyesült Királyságban vállal munkát a diploma megszerzése után, tartozását csak akkor kell elkezdenie törleszteni, ha éves fizetése meghaladja a 21,000 £-ot. Ebben az esetben az összeget meghaladó rész 9%-át kell visszafizetni havi részletekben. Egy életszerű példával élve, ha egy diák a képzés elvégzése után 25,000 £-ot keres évente, havi 30£-ot kell visszatérítenie. Magyarországon évi 12,600 £-os, azaz nagyságrendileg 5 millió forintos fizetés után kell megkezdeni a visszatérítést. A tartozás nem örökölhető, esetlegesen fennmaradó összegét 30 év után automatikusan eltörlik.

FIGYELEM! A FINANSZÍROZÁS CSAK BACHELOR KÉPZÉS ESETÉN ÉRVÉNYES!

Jelentkezési információ és határidők

 

Tekintsd meg az összes angliai és walesi képzésünket!

Regisztráció a jelentkezési rendszerbe

A regisztráció ingyenes és nem jár kötelezettségel, ugyanakkor kinyitja előtted az európai felsőoktatás kapuját!

Böngéssz 13 ország 50 intézményének kínálatában és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbeket!

Ha több információra vagy kíváncsi az Egyesült Királyság felsőoktatásával kapcsolatban, kérlek használd az információkérés űrlapot!

Iratkozz fel Európai Felsőoktatási Hírlevelünkre!

Subscribe!