Jelentkezés Belépés INFORMÁCIÓKÉRÉS

Dániai jelentkezés: minden infó 2017-02-02

Február 1-től március 10-ig tart a dániai jelentkezési periódus. Ez azt jelenti hogy a már kész jelentkezések szerdán továbbíthatóak a dán központi rendszerbe.

Azok a diákok akik hamar jelentkeznek, nagyobb eséllyel pályáznak és választ is hamarabb kapnak az intézményektől. Mivel a minisztériumi rendelet maximalizálja az egy osztályban lévő egy nemzetiségű hallgatók arányát (max. 20% / ország), érdemes minél előbb jelentkezni hogy a kvóta be ne teljen.

Minden a dániai jelentkezésről – sceda.eu

Jelentkezés:

1. A Dániába való jelentkezés elsődleges határideje március 15. 12:00, azonban a UniversityAdmission rendszerébe már március 10 24:00-ig fel kell tölteni a személyes információkat, kiválasztott szakokat, a motivációs levelet, GradeTable-t és a nyelvvizsga eredményeket. Külön motivációs levél szükséges minden prioritásra. A linkekre kattinva letölthető a segédlet és a jegytáblázat mintája.

Mesterképzéseknél szükség van a transcript-re, course description-re és a nyelvvizsgára való beiratkozás dokumentációjára.

A UniversityAdmission a mi rendszerünk, az itt kiválasztott szakok és feltöltött dokumentumokat csak mi látjuk. Ezeket továbbítás előtt ellenőrizzük.

Amennyiben olyan képzésre is jelentkezel melyet a szakkeresőben nem találsz meg, add a prioritásokhoz a ‘University of Your Choice’ képzést és kommentbe írd be az egyetem és szak nevét. Maximum 1 ilyen szak lehet a portolióban és nem lehet első prioritás.

2. Dániában 6 szakot lehet megjelölni, de javasoljuk hogy 2-3 szaknál többet ne jelölj be, mert az ezen felüli prioritásokat nem felttlenül veszik figyelembe. Inkább fókuszálj az első 2-re.

3. A főiskolák, akadémiák elfogadják az Oxford Placement Test-et is, így a nyelvvizsgával nem rendelkezők is jelentkezhetnek. A tesztet háromszor lehet megpróbálni, vidékieknek online is.

4. A SCEDA/StudyGuide kauciót a regisztráció után szükséges befizetni ugyanis ez feltétele a jelentkezés továbbításának. Ennek összege 10 000 ft. és az első elvégzett szemeszter után visszafizetésre kerül. Amennyiben ez nem történik meg a határidőn belül, sajnos nem áll módunkban a jelentkezést továbbítani.

5. A UniversityAdmission rendszerébe ha minden információ fel van töltve, a SUBMIT APPLICATION gombra kattintva válik véglegessé a jelentkezés (Jelentkezésed / Submit application fent). A jelentkezést csak akkor továbbítjuk, ha a jelentkezés SUBMIT-elve lett.

6. Ha kész vagy a jelentkezéssel, regisztrálunk téged a dán nemzeti jelentkezési rendszerbe. Erről kapsz egy e-mailt a belépési linkkel. Ezt az e-mailt azonnal továbbítsd nekünk az opta@sceda.eu címre! Amíg ezt nem teszed meg, nem tudjuk elkezdeni a jelentkezésed kitöltését!

7. Amikor a jelentkezésed elkészült, elküldjük neked a Signature Page-ket melyeket ki kell nyomtatnod, aláírnod, bescannelned és elküldened a ferenc.pajko@sceda.eu címre. Ez szintén sürgős, amennyiben a Signature Pageidet nem tudjuk továbbítani március 15. 12:00-ig, a jelentkezésed érvénytelenné válik. Signature Paget minden megjelölt szakhoz külön kapsz, így mindet küldd vissza.

8. Kész! 🙂 Más dolgod nincs a jelentkezéssel kapcsolatban! Megkapod a database.sceda.eu hozzáférésed, hogy már most el tudd kezdeni a szállás és munkakeresést, hivatalos ügyek intézését.

Kérdésedet várjuk! Írj nekünk az info@studyguide.eu-ra, vagy hívj minket a 30/510-9804-es számon! 

Ingyenes konzultáció kérés

Online információ kérés

Iratkozz fel Európai Felsőoktatási Hírlevelünkre!
Iratkozz fel!