Linnaeus University

Linnaeus University

A Linnaeus University egy modern felsőoktatási intézmény, ami Dél-Kelet Svédországban található és erős nemzetközi profillal rendelkezik. Az egyetem a lehető legmagasabb minőségű oktatást nyújtja Svédországban.

Linnaeus University


Linnaeus University logoA nevét Carl Linnaeus világhíres tudósról kapta, aki Småland régióban született, ahol az egyetem is megtalálható.

A diákok számát tekintve, a 6.-ik legnagyobb egyetem az országban. Az egyesített intézményt, ami magába foglalja a Växjö University-t és a Kalmar University-t 2010-ben alapították.

Ebben a felsőoktatási létesítményben 44 ezer hallgató tanul és ebből 2200 nemzetközi diák szerzi meg a diplomáját éves szinten.

A Linnaeus egyetemnek több specializációja van, ennek köszönhetően a felvételiző, marketing, nemzetközi üzleti tanulmányok, menedzsment irányítás vagy nemzetközi turizmus szakirány közül válogathat.

Az egyetemnek két városban Växjö- ban és Kalmar-ban is megtalálhatóak campusai. Ennek a felsőoktatási intézménynek az egyik különlegessége, hogy az egyetem fontosnak tartja a diák és oktató viszony ápolását, ennek köszönhetően a diákok gazdag és élményekkel teli diákéveket hagyhatnak maguk mögött. A tanulmányok végén a hallgatók lehetőséget kaphatnak, hogy egy mentorprogram részesei legyenek. Minden a programba regisztráló diák kap egy mentort, aki megosztja a tapasztalatait a hallgatóval, és ez által a hallgató értékes információkat szerezhet a jövőbeli szakmai életéhez.

A külföldi, angolul tanuló diákok az alábbi alapképzések közül választhatnak:

  • Design+ Change
  • Visual Communiacation+ Change
  • International Business
  • International Tourism Management
  • Marketing
  • Network Security
  • Software Technology
  • Applied Mathematics       

Ezen kívül számtalan mesterképzés választható.

Mind a két svéd egyetemi városban a diákok, a természethez közel tanulhatnak, ahol csodálatos erdők és tavak találhatók. Växjö-t Európa legzöldebb városának is megválasztották.

Az egyetemen tanuló diákok a diploma megszerzése után, olyan tudás birtokában lesznek, és olyan képességeket sajátítanak el, amellyel sikeresen el fognak tudni helyezkedni a nemzetközi munkaerőpiacon.