Partnerintézmények

Partnerintézmények

A Lut University egy úttörő tudományi egyetem Finnországban, amely kiemelkedő tudományi és üzleti képzéseket nyújt a hallgatóiknak. Az egyetem 1969-ben kezdte meg működését.

Partnerintézmények


Az egyetemnek két Campusa van, ezek Lahti-ban és Lappeenranta-ban találhatóak. A két Campus a finn fővárostól, Helsinkitől 1 és 2 órányi távolságra található, Lappeenranta-t pedig Európa zöld fővárosának választották meg 2021-ben.

Ezen a finn egyetemen egy nemzetközi közösség van jelen, ahol mintegy 8000 tanuló és magasan képzett szakértő vesz részt a tudományi kutatásokban és az akadémiai oktatásban. Közöttük is kiemelkedő alak Jamie Hyneman, a „Mítoszvadászok” című szórakoztató, ismeretterjesztő sorozat műsorvezetője, aki az egyetem kísérleti laboratóriumát is vezeti.

Az egyetem a legnagyobb nemzetközi felsőoktatási intézmény Finnországban.

A Lut University-nek fontos a környezetvédelem, ennek érdekében tiszta energiát, tiszta vizet és életet adó forrásokat akarnak létrehozni. Folyamatosan keresik az új megoldásokat, hoznak létre új technológiákat, amelyek segítségével új kapukat is meg szeretnének nyitni a technológiai és az üzleti világban. Emellett segítenek a társadalomnak és a vállalkozásoknak a fenntartható megújulásban. Mindezeken kívül erős kapcsolatot ápol üzleti vállalatokkal, és egy finn üzleti folyóiratban a legjobb üzleti, technológiai egyetemként említik.

A Lut University több olyan alapképzést nyújt a külföldi hallgatóknak is, ahol a tanulók két diplomát kapnak. Ezeket a képzéseket nevezik az egyetemen Double Degree Bachelor’s Programnak. Ezt a második diplomát a Lut University partnere, a kínai Hebei University of Technology adja, akik együttműködnek az egyetemmel.

Ilyen Double Degree alapképzések:

  • Electrical Engineering
  • Energy Technology
  • Mechanical Engineering
  • Software and Systems Engineering

A dupla diploma megszerzéséhez nincs szükség harmadik országba való költözésre, azonban ezek a diplomák 10 kreditben kínai nyelvet is oktatnak.

Ezeken kívül az egyetem további két alapképzést kínál:

  • Industrial Engineering and Management
  • Technology and Engineering Science

A mesterképzések tekintetében a Lut University-nek két nagy területe van, ahol számtalan szakon tanulhatnak a hallgatók. Ez a két terület a Business Administration és a Technology. A Technology-n belül megjelennek alterületek, ezek a Chemical Engineering, Computational Engineering, Electrical Engineering, Energy Technology, Environmental Engineering, Industrial Engineering and Management, Mechanical Engineering, Software Engineering.

A mérnöki kar programjai szoros együttműködésben állnak az üzleti karral, hogy a megkapott tudás és az esetlegesen megtervezett termékek ne csak elméleti hasznot, hanem valós, üzleti profitot is termeljenek.

Ha kérdésed merült fel, keress minket a 30/510-9804-es telefonszámon, vagy írj nekünk az info@studyguide.eu címre, hogy segíteni tudjunk.

Online információkérés

StudyGuide szolgátatások, csomagok, árak