Oktatás

Oktatás

Európa legnépszerűbb oktatási célpontjaként évente több százezer, a világ minden tájáról érkező diák választja felsőoktatási tanulmányai célpontjául az Egyesült Királyságot. Az ország évszázadok óta híres színvonalas képzéseiről és pezsgő diákéletéről, széleskörű szakkínálatáról. Az oktatási rendszer az itthon megszokotthoz képest merőben más: a diákok heti szinten mindössze 10-20 órát járnak iskolába. A tanítási időben a szakterület kiválóságai adnak feladatot a hallgatóknak, akiknek aztán a tanórákon kívül, csoporttársaikkal kell megoldaniuk azokat.

Oktatás


Az Egyesült Királyság felsőoktatása éves szinten több mint 2,000,000 helyi és 400,000 nemzetközi diákkal bővül. Intézményeik más országokba kihelyezett tagozataira ezen felül nagyságrendileg 500,000 ember jelentkezik minden évben. Kiemelkedő oktatásuk és felszereltségük révén a brit főiskolák és egyetemek a munkáltatók által világszerte elismert diplomát nyújtanak az itt tanulóknak.

Európa többi országához hasonlóan a felsőoktatás itt is két különböző szintből áll:

  • Az Undergraduate képzések közé sorolhatók többek közt a Bachelor (alap-) diplomák, az egyetemi felkészítőévek és az itthoni felsőfokú OKJ képzéshez hasonló HND-k is
  • Postgraduate oktatás pedig a Master képzéseket, MBA-kat, PhD-ket és doktori képzéseket foglalja magába. Ez utóbbiak megkezdéséhez mindenképpen kell minimum 1 Undergraduate diploma.

Az angol felsőoktatás nagy része egyetemeken folyik, de ezen kívül üzleti és művészeti intézetek is nyújthatnak specifikus oktatást.

 

A brit felsőoktatás előnyei

Ha kérdésed merült fel, keress minket a 30/510-9804-es telefonszámon, vagy írj nekünk az info@studyguide.eu címre, hogy segíteni tudjunk.

Online információkérés

Jelentkezés külföldi felsőoktatásra

StudyGuide szolgátatások, csomagok, árak