Aberystwyth University

A közel 150 éves múltra visszatekintő Aberystwyth University a Sunday Times Good University rangsorán 2019-ben első helyezett lett a tanítás minősége kategóriában, és ami ennél is fontosabb, 91 százalékos a diákelégedettség.

Aberystwyth University


Az Aberystwyth University-n végzett hallgatók kiemelkedően magas arányban, 97 százalékban találnak állást a diploma megszerzését követő hat hónapon belül. Az e tekintetben a nemzeti átlagot felülmúló képzéseik a földrajz, üzleti, színház film és televízió, történelem és walesi történelem, művészeti, és wales tanszékeken indított szakok.

Ez egyrészt az oktatás színvonalasságának, másrészt pedig az egyetem által kínált gyakornoki programoknak köszönhető. A diákoknak lehetősége van négyéves, úgynevezett „sandwich” képzésekre jelentkezni, vagy más képzési formán tanulva a Year in Employment program keretén belül eltölteni egy évet fizetett gyakornoki pozícióban. Továbbá az Erasmus+ programban való részvétel a külföldi tanulás számos más előnye mellett a munkaerőpiaci helyzeten is tud segíteni.

Az egyetem számára a diákok későbbi sikerein kívül az egyetemen eltöltött évek alatti jó tapasztalat is nagyon fontos. Az angliai diákelégedettségi felmérésen 2019-ben második helyezett lett az Aberystwyth University 91 százalékos diákelégedettséggel.

A campus a walesi tengerparton fekvő Aberystwyth városban helyezkedik el. A régi egyetemi épület egy hotelből lett átalakítva, közvetlenül a tengerparton áll és első pillantásra lenyűgözi a látogatókat. A diákoknak lehetősége van a kisváros nyújtotta előnyöket és az egyetemi városokra jellemző pezsgő éjszakai és kulturális életet egyszerre megtapasztalni.

Aberystwyth_University

150 különböző klub és társaság biztosítja a szabadidős elfoglaltságot és ad lehetőséget az ismerkedésre az új diákoknak. A campusuk ad otthont Wales legnagyobb művészeti központjának, ahol mozi, színház, élőzenei helyszín és kiállítóterek, kávézók és bárok működnek.

Amennyiben további információkat szeretnél kapni az egyetemről, keress minket az  info@studyguide.eu címen!