Jelentkezés Belépés INFORMÁCIÓKÉRÉS

Alapképzések

A külföldi tanulmányok megkezdése előtt talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen típusú képzést válasszunk.

Különböző struktúrájuk és tematikájuk miatt minden megszerzett diploma más és más módon kamatoztatható. A StudyGuide által kínált összes képesítés része a bolognai rendszernek, elvégzésükkel a hallgató nemzetközileg elfogadott ECTS kreditekre tehet szert.

A középiskolai tanulmányok után elkezdhető képzéseket különböző csoportokra bonthatjuk:

Az AP, avagy teljes nevén Academy Profession képzéstípus kínálatunkból csak Dániában elérhető. Elvégzésével a diákok nemzetközi szinten elismert krediteket, valamint akadémiai szakmát kapnak, melyet a világ bármely táján hasznosíthatnak. A megszerzett képesítés Top-Up Bachelor képzés segítségével teljes értékű BA avagy BSc diplomává alakítható. Az oktatás ideje 2 év, kreditértéke átlagosan 120 ECTS.

A Top-Up Bachelor képzések adta lehetőséggel a világ számos országában, így például az Egyesült Királyságban, Dániában és Hollandiában is élni lehet. Ez az oktatási forma több módon is felhasználható:

Az első esetben az AP diplomát egy azonos szakon avagy szakágon (pl. gazdaság, informatika, stb.) lehet a  Top-Up Bachelorral folytatni, így 1-1,5 év ráépítéssel lehet azt Bachelorrá emelni.

A második esetben a már végzett, Bachelor diplomával rendelkező diákok szerezhetnek egy második oklevelet  –  az elsővel azonos szakon vagy szakágon  –  1-1,5 év ráfordítással. A képzés kreditértéke áltagosan 90 ECTS.

A BA, teljes nevén Bachelor of Arts képzések 3-3,5 év alatt adnak főiskolai vagy egyetemi alapdiplomát humán szakterületen. Ezek a szakképesítések adják a bolognai rendszer és az európai oktatás gyökerét, hiszen a világ szinte minden országában megtalálhatóak. Kreditértékük átlagosan 180 ECTS.

A humán szakterületek legnépszerűbb példái:

A BSc, azaz Bachelor of Sciences képzések 3-3,5 év alatt adnak főiskolai vagy egyetemi alapdiplomát reál szakterületen. Ezek a szakképesítések adják a bolognai rendszer és az európai oktatás gyökerét, hiszen a világ minden országában megtalálhatóak. Kreditértékük átlagosan 180 ECTS.

A reál szakterületek legnépszerűbb példái:

Tekintsd meg az összes képzést!

Regisztráció a jelentkezési rendszerbe

A regisztráció ingyenes és nem jár kötelezettségel, ugyanakkor kinyitja előtted az európai felsőoktatás kapuját!

Böngéssz 13 ország 50 intézményének kínálatában és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbeket!

 

Ha több információra vagy kíváncsi az alapképzésekkel kapcsolatban, kérlek használd az információkérés űrlapot!

Iratkozz fel Európai Felsőoktatási Hírlevelünkre!
Iratkozz fel!