Dokumentumok és jelentkezés


Mivel minden országban mások az elvárások, határidők és szükséges dokumentumok, ezért országonkénti leírásokat készítettünk. Mivel segítségünkkel egyszerre több országba is tudsz jelentkezni, érdemes figyelembe venni az országspecifikus elvárásokat. A pontos elvárásokat, jelentkezési menetet, szükséges dokumentumokat az alábbi linkeken találod:


Általános jelentkezési információk

A Nyugat-európai felsőoktatásban résztvevő intézmények – országra való tekintet nélkül – egy előre meghatározott hivatalos kvótarendszer szerint fogadják el a diákok jelentkezését. Ezek az államilag felállított rendszerek egyrészt azt a célt szolgálják, hogy a külföldi diákok száma összhangban legyen a helyi diákok számával, másrészt pedig a nemzetközi osztályokon belüli különböző nemzetiségek arányát is szabályozza, így biztosítva a diákság sokszínűségét.

A StudyGuide a UniversityAdmission.eu rendszerét használja a jelentkezések lebonyolítására. Ez a rendszer kezeli az intézmények és kiválasztott szakokra vonatkozó preferenciákat, a jelentkezési dokumentumokat. Regisztráció után automatikus e-mailek hívják fel a figyel-met a közelgő határidőkre, eseményekre, míg a jelentkezés státuszát mind a jelentkező, mind a StudyGuide munkatársai figyelemmel tudják kísérni.

Regisztráció a UniversityAdmission rendszerébe

FIGYELEM! Az ide feltöltött dokumentumokat és a jelentkezést csak munkatársaink látják, azokat csak ellenőrzés után továbbítjuk a kiválasztott egyetemek felé a diák hozzájárulásával (SUBMIT). Az ide való regisztráció semmilyen kötelezettséggel nem jár.


Kaució befizetése

A StudyGuide szolgáltatásainak eléréshez kaució befizetése szükséges, mely-nek összege 20 000 forint, ami az első elvégzett szemeszter után teljes egé-szében visszajár. A kaució befizetésével a jelentkező jogosulttá válik a StudyGuide személyes tanácsadására a jelentkezéstől egészen az első szemeszter végéig, valamint amennyiben szükséges, részt vehet nyelvi tesz-ten (maximum 3 alkalommal), és a papírt a célintézmény is elfogadja.

Az Egyesült Királyságba jelentkezők egy 5 000 Ft-os jelentkezési díjat fizetnek a UCAS rendszer használatáért. Több mint 1 angliai vagy walesi szak esetében ez az összeg 9 000 ft.

Kaució és UCAS díj információ


Jelentkezési határidők

A jelentkezési határidő országonként és intézményenként is eltérő, azonban az alábbiakban felsorolt dátumok támpontot jelenthetnek a leadási határidőt illetően. Részletes tájékoztatásért fordulj képviselőinkhez.

 • Egyesült Királyság:
  • Alapképzés: január 10.
  • Master: nincs leadási határidő
 • Hollandia:
  • Intézményenként és szakonként eltérő, általában április 1.
 • Dánia:
  • Alapképzés: március 10.
  • Master: január 25.
 • Svédország:
  • Alap- és Master képzések: Első forduló: január 10. Második forduló: április 15.

Információkérés és jelentkezés

Kérj információt a kiszemelt szakkal, intézménnyel vagy jelentkezéssel kap-csolatban, és munkatársunk a legrövidebb időn belül felveszi veled a kapcso-latot, hogy a segítségedre lehessen. Az információkérés semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Jelentkezéshez használd a UniversityAdmission.eu online rendszerét, mely egyszerű, gyors és megbízható megoldás, hogy a jelentkezés menete könnyen adminisztrálható és nyomon követhető legyen.

Regisztráció a jelentkezési rendszerbe

A regisztráció ingyenes és nem jár kötelezettségel, ugyanakkor kinyitja előtted az európai felsőoktatás kapuját!