Dokumentumok és jelentkezés


Mivel minden országban mások az elvárások, határidők és szükséges dokumentumok, ezért országonkénti leírásokat készítettünk. Mivel segítségünkkel egyszerre több országba is tudsz jelentkezni, érdemes figyelembe venni az országspecifikus elvárásokat. A pontos elvárásokat, jelentkezési menetet, szükséges dokumentumokat az alábbi linkeken találod:


Általános jelentkezési információk

A Nyugat-európai felsőoktatásban résztvevő intézmények – országra való tekintet nélkül – egy előre meghatározott hivatalos kvótarendszer szerint fogadják el a diákok jelentkezését. Ezek az államilag felállított rendszerek egyrészt azt a célt szolgálják, hogy a külföldi diákok száma összhangban legyen a helyi diákok számával, másrészt pedig a nemzetközi osztályokon belüli különböző nemzetiségek arányát is szabályozza, így biztosítva a diákság sokszínűségét.

A StudyGuide a UniversityAdmission.eu rendszerét használja a jelentkezések lebonyolítására. Ez a rendszer kezeli az intézmények és kiválasztott szakokra vonatkozó preferenciákat, a jelentkezési dokumentumokat. Regisztráció után automatikus e-mailek hívják fel a figyel-met a közelgő határidőkre, eseményekre, míg a jelentkezés státuszát mind a jelentkező, mind a StudyGuide munkatársai figyelemmel tudják kísérni.

FIGYELEM! Az ide feltöltött dokumentumokat és a jelentkezést csak munkatársaink látják, azokat csak ellenőrzés után továbbítjuk a kiválasztott egyetemek felé a diák hozzájárulásával (SUBMIT). Az ide való regisztráció semmilyen kötelezettséggel nem jár.


Csomag és szolgáltatás rendelés

A StudyGuide & SCEDA szolgáltatásainak eléréshez csomagrendelés szükséges, melyek 20 000 forinttól elérhetőek.

StudyGuide és SCEDA csomagok és szolgáltatások


Jelentkezési határidők

A jelentkezési határidő országonként és intézményenként is eltérő, azonban az alábbiakban felsorolt dátumok támpontot jelenthetnek a leadási határidőt illetően. Részletes tájékoztatásért fordulj képviselőinkhez.

 • Egyesült Királyság:
  • Alapképzés: január 10.
  • Master: nincs leadási határidő
 • Hollandia:
  • Intézményenként és szakonként eltérő, általában április 1.
 • Dánia:
  • Alapképzés: március 10.
  • Master: január 25.
 • Svédország:
  • Alap- és Master képzések: Első forduló: január 10. Második forduló: április 15.

Információkérés és jelentkezés

Kérj információt a kiszemelt szakkal, intézménnyel vagy jelentkezéssel kap-csolatban, és munkatársunk a legrövidebb időn belül felveszi veled a kapcso-latot, hogy a segítségedre lehessen. Az információkérés semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Jelentkezéshez használd a UniversityAdmission.eu online rendszerét, mely egyszerű, gyors és megbízható megoldás, hogy a jelentkezés menete könnyen adminisztrálható és nyomon követhető legyen.

A regisztráció ingyenes és nem jár kötelezettségel, ugyanakkor kinyitja előtted az európai felsőoktatás kapuját!