Hogy jelentkezzek külföldi egyetemekre?


  • 2020.10.20
Hogy jelentkezzek külföldi egyetemekre?

A külföldi egyetemekre való felvételi egy nehéz út, melynek megvannak a buktatói. Mi a StudyGuide & SCEDA-nál azért dolgozunk, hogy ez azt az utat minél könnyebben meg tudd tenni. Most összeszedtük a felvételi folyamat fontos mérföldköveit.
 
1. Lehetőségek felmérése - ingyenes konzultáció
Első, ingyenes konzultációnk célja, hogy bemutassa a teljes képet külföldi továbbtanulási lehetőségeid és az igénybe vehető segítségek tekintetében. A megfelelő célország kiválasztása mindig kihívást jelentő feladat: az elérhető képzések listáján felül figyelembe kell vennünk az ország és az egyetemi városok elhelyezkedését, oktatási színvonalát, költségeiket és kínált támogatásaikat is. Hiszünk a személyre szabott  megoldásokban, ezért minden diákunk számára egyénileg segítünk kiválasztani a pontos felsőoktatási desztinációkat.
 
Nem voltál még ingyenes konzultáción?
Foglalj itt időponot személyes vagy online alkalomra!
 
2. Csomag és szolgáltatás választás
A StudyGuide & SCEDA csomagok 20.000 Ft-tól elérhetőek, melyek kiegészíthetőek célnyelvi órákkal, hivatalos fordítással, diákmunka és szálláskeresési segítséggel, motivációs levél írási segítséggel, helyi biztosítással, bankszámlanyitással és sok egyéb szolgáltatással. Szolgáltatásaink célja, hogy maximalizáljuk a felvételi esélyeid a kiválaszttott egyetemkre és felkészítsünk a külföldi tanévkezdésre, érvényesülésre.
Csomagjaink és szolgáltatásaink
 
3. Országok, egyetemek és szakok szűkítése - második konzultáció
Ez alkalommal leszűkítjük és kiválasztjuk a megjelölendő szakokat, egyetemeket és országokat, majd együtt elvégezzük a regisztrációt a jelentkezési rendszerünkbe, megjelöljük a képzéseket. Ezeket természetesen később módosíthatod.
Szakkereső
 
4. Felvételi terv összeállítása - harmadik konzultáció
Ez a megbeszélés adminisztrációs szakértőnkkel esedékes, mely során végivesszük a felvételi minden pontját időrendben a szükséges teendőkkel, dokumentumokkal. Ezen kívül pontosan átbeszéljük a felvételi követelményeket és hogy a kiválasztott egyetemeken hogyan tudjuk maximalizálni felvételi esélyeid.
 
5. Dokumentumok beszerzése és feltöltése
A jelentkezési rendszerbe feltöltött dokumentumokat csak a StudyGuide & SCEDA munkatársai látják és csak ellenőrzés után továbbítják azokat a kiválasztott egyetemeknek. A hivatalos fordítás beszerzésében is segítünk, kedvezményesen biztosítjuk azt diákjaink számára, továbbá a legtöbb dokumentumhoz sablont is biztosítunk.

6. Felvételi anyag leadása
Ha minden dokumentumod fel lett töltve és rákattintottál a rendszerben a SUBMIT gombra, szakértőink leellenőrzik azokat, majd ha mindent rendben találtak, továbbítják a kiválasztott egyetemeknek. Ha hiba esik a jelentkezési anyagban, arra felhívjuk a figyelmed a leadás előtt és lehetőséget biztosítunk a javításra. Ezzel is nagyban növeljük a bekerülési esélyeid, hiszen a felvételik nagy számban kerülnek elutasításra formai hibák miatt.
 
7. Felkészülés a beilleszkedésre
Sokéves tapasztalatunk alapján a helyes felkészítés a siker kulcsa, mely kihatással van a felvételi sikerességén túl a helyi érvényesülésre is. Ezért hoztuk létre célirányú szolgáltatásainkat és csomagjainkat, melyek hatékonyan, sok esetben többszörösére növelik diákjaink felvételi esélyeit külföldi egyetemekre, mindamellett megkönnyítik a helyi beilleszkedést és meggyorsítják a szállás- és diákmunkakeresést az adott célországban. Ezeket a folyamatokat a legtöbb esetben még a felvételi eredmányének kihirdetése előtt el kell kezdeni, hogy az eredményes lehessen (pl. szállásfoglalás).
Csomagjaink és szolgáltatásaink
 
8. Felvételi eredmény megérkezése
Minden ország és egyetem más-más időpontban értesíti diákjait, vannak, ahol a jelentkezési anyag leadása után pár héttel döntést hoznak, van ahol egy fix időpontban jeleznek vissza. Ezeket az időpontokat a felvételi terv megbeszélésekor tisztázzuk.
 
9. Érettségi és hivatalos fordítás elküldése
Az előzetes értesítés után hivatalosan akkor válik véglegessé a felvételi, amikor az érettségi bizonyítványt és hivatalos fordítását megkapja az egyetem. Ezt a terhet levesszük a válladról, a dokumentumokat elküldjük az egyetemeknek, míg a hivatalos fordításban is számíthatsz ránk.
 
10. Ismerkedés és felkészülés
A felkészülés utolsó fázisa már a kiválasztott egyetemről, országról és szakról szól. Itt kulcskérdés az ismerkedés, melyre nagy hangsúlyt fektetünk, hogy kiérkezésedkor rendelkezz kapcsoalti hálóval. A Pre-Departure Meeting összehozza az egy egyetemre, országba készülő magyar diákokat, de emelett több programot indítunk, hogy még itthon barátságot, ismerettséget tudj kötni a többi diákkal. A Completion csomag részeként segítünk a biztosítás és helyi bankszámlanyitás elintézésében, illetve a kiutazás megtervezésében is.
 
Ha kérdésed merült fel a külföldi felsőoktatással, felvételivel vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, válaszolj nyugodtan erre az e-mailre vagy keress minket a 30/510 9804-es telefonszámon!
 
Sikeres felvételit kíván,
A StudyGuide & SCEDA csapata
Kompetencia és támogatás határok nélkül...
www.studyguide.eu
www.sceda.eu