Lewkot Tímea - University of Northumbria interjú


  • 2020.11.14
Lewkot Tímea - University of Northumbria interjú

Az elköteleződés

Még 11. osztály végén voltam az egyik előadásotokon, ahol elgondolkoztam azon, hogy jó lenne külföldre menni, tovább tanulni, és éreztem azt is, hogy sikerülhet ez a terv, csak tenni kell érte.

 

A fő motivációm talán az volt, hogy ha már kitaláltam ne adjam fel és csináljam végig. Természetesen az is motivált, hogy közelebbről megismerjek egy külföldi kultúrát, új környezetet, új embereket, önállóságot.

 

A Northumbria University-n tanulok Newcastle-ben, Angliában, építészetet. Eredetileg Svédországba szerettem volna menni, de ott nem volt lehetőségem építészetet tanulni, viszont a StudyGuide tanácsára elkezdtem Angliában keresgélni (és nem is lehetnék elégedettebb a döntésemmel és az ő segítségükkel).

 

Jó angoltudással jöttem ki, de az, hogy napi szinten használom a nyelvet, nem csak a beszédben, hanem az olvasott szöveg megértésében is nagyon sokat segített.

Az egyetemről

Az oktatás minősége igazán erős, roppantul segítőkész tanáraim vannak, akik minden erejükkel próbálják áthidalni az online oktatás nehézségeit. Maga a szak is érdekesen van felépítve, viszonylag kevés órám van, viszont a projektekkel a szabadidőmben kell foglalkozni, ami meglehetősen sok időt vesz igénybe.

 

A beilleszkedés és a közösségi élet a koronavírus időszakában nem virágzik úgy, ahogy szokott, mindenkitől azt hallgatjuk, hogy amúgy más esetben mennyi programot hirdetnek. A szerevezők ettől függetlenül így is minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megismerjük egymást és beilleszkedjünk.

 

A campusról

Őszintén én még nem érzem magam egyetemistának, részben azért mert még csak pár hét telt el, másrészt azért mert sok egyetemi programon nem tudtam részt venni a szigorítások miatt, de idővel ez is változni fog. Szerencsére itt Észak Angliában nagyon kedvesek az emberek, nem igazán volt rossz tapasztalatom, mindenki segítőkész és kedves.

Ajánlás

Aki most készül beadni a jelentkezését, azt javaslom, ne izguljon főleg, ha Angliába jelentkezne. A tapasztalataim alapján nem kell kitűnőnek, vagy osztályelső lenni (építészetre a portfolióhoz sem kell DaVinci szinten rajzolni). :)

Én abszolút ajánlani tudom a külföldön való tovább tanulást és kézzel, lábbal ajánlom a StudyGuide-ot mindenkinek, nekem hihetetlenül sokat segítettek és nélkülük biztosan nem tudtam volna végigcsinálni a felvételit.