Papp Luca - Rotterdam University of Applied Sciences


  • 2021.07.07
Papp Luca - Rotterdam University of Applied Sciences

Papp Luca egykori diákunk a Rotterdam University of Applied Sciences International Business and Management szakára jár. Az interjúban a döntéséről és az egyetemi életről kérdeztük.

Miért pont ezt az országot választottad?

Korábban sokat fontolgattam Hollandiát és Dániát. Azért Hollandia nyert, mert ott élt pár ismerősöm, akik sok pozitívumot mondtak, illetve a gimnázium alatt eltöltöttem ott egy hetet cserediákként és nagyon beleszerettem az országba.

Miért jelentkeztél erre az egyetemre?

Mikor realizálódott bennem a külföldi felsőoktatás iránti vágyam felkerestem a StudyGuide-ot. Részt vettem több előadáson és személyes konzultáción is, ahol többek között a Rotterdam University of Applied Science-t is ajánlották. Utána néztem és nagyon megtetszett mind a suli mind a város, illetve a jelentkezés alatt is sok segítséget nyújtott az egyetem.

Milyen az egyetemi közösség?

Én személy szerint nagyon elégedett vagyok vele, főleg a nemzetközi környezettel és diákokkal. A tanárok is nagyon rendesek és közvetlenek, illetve, ha bármi probléma merül fel szívesen segítenek.

Milyen kikapcsolódási lehetőségeid voltak?

Hollandiában rengetek kikapcsolódási lehetőség van. Ha valaki pörgésre vágyik el tud menni bulizni a barátaival, ha pedig pihenne ott az a rengeteg park, ahova ki lehet ülni és lazítani. De a két végpont között is rengeteg program van, például bárok, éttermek, múzeumok, vagy csak egy kellemes séta a városban. Az egyetem is szokott sulin kívüli programokat szervezni. Nekem az egyik kedvencem az introduction week volt, azon belül is a boat party. Ezeken kívül van többek között language café és filmklub is.

Ha választhatnál, újra ezt az egyetemet választanád?

Erre a kérdésre egyértelműen IGEN a válaszom! Életem egyik legjobb döntése volt, és habár volt pár nehézség, egy percig nem bántam meg a döntésem.