Jelentkezés Belépés INFORMÁCIÓKÉRÉS

Hollandia

Szeretnél a szélmalmok, biciklik és féktelen bulik országában élni és tanulni? Semmi akadálya!

Oktatás

A StudyGuide csapata Hollandiában összesen 11 neves partnerintézménnyel rendelkezik, így biztosan megtalálhatod a számodra legszimpatikusabb oktatási formát. Az egyenként átlagosan 20,000 diákkal rendelkező egyetemeken a tanulmányok elsajátításában nemzetközi szinten elismert professzorok segítenek. Az órai feladatok szinte minden esetben csoportmunkára épülnek, ezzel szimulálva a munkahelyek környezetét, légkörét. A nemzetközi diákok számára a beilleszkedés nem jelent nehézséget, hiszen a holland rendkívül befogadó nép, ráadásul több mint 90%-uk beszéli folyékonyan az angol nyelvet.

Munka

Hollandia különlegessége a munka terén, hogy intézményei előszeretettel adnak munkát saját diákjaiknak. Az iskolákon kívül számos bárban, szórakozóhelyen, vagy akár újságkihordással is meg lehet keresni a napi betevőre valót. Az átlagos órabér 7-8 € körül van, amit egy diákoknak szánt speciális támogatás egészít ki: amennyiben havonta minimum 56 órát dolgozol, szüleid bevételétől függően maximálisan 380 EUR keresetkiegészítést kaphatsz a holland államtól!

Költségek

Az itt megjelenített költségek tájékoztató jellegűek. A diákok saját igényeiktől és lakhelyüktől függően kijöhetnek kevesebből, avagy költhetnek ezeknél az összegeknél többet is. A komoly eltérések miatt külön táblázatot készítettünk a városok árairól.

Megélhetés egy átlagos diákvárosban
Szállás + rezsi 330 €
Élelmiszer 150 €
Közlekedés 0 € (bicikli)
Internet 30 €
Szórakozás+egyéb költségek 130 €
Összesen 640

Megélhetés Amsterdamban
Szállás + rezsi 600 €
Élelmiszer 210 €
Közlekedés 80 € (bicikli)
Internet 30 €
Szórakozás+egyéb költségek 180 €
Összesen 1100

Tandíj és finanszírozás

Hollandia tandíjai európai viszonylatban kifejezetten alacsonyak: Bachelor képzéseire az átlagos tandíj éves szinten 1906 €, az első évre pedig 50%-os kedvezményt adnak, így az első éves tandyj csak 1000 €. Ez az összeg gyakorlatilag megegyezik a magyar felsőoktatási intézmények éves díjával. Diákhitel felvételére van lehetőség, valamint részletfizetés is kérhető.

Jelentkezési információ és határidők

Tekintsd meg az összes hollandiai képzésünket!

Regisztráció a jelentkezési rendszerbe

A regisztráció ingyenes és nem jár kötelezettségel, ugyanakkor kinyitja előtted az európai felsőoktatás kapuját!

Böngéssz 13 ország 50 intézményének kínálatában és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbeket!

 

Ha több információra vagy kíváncsi Hollandia felsőoktatásával kapcsolatban, kérlek használd az információkérés űrlapot!

Iratkozz fel Európai Felsőoktatási Hírlevelünkre!
Iratkozz fel!