Nyelvvizsga


A jelentkezőnek rendelkeznie kell olyan szintű angol nyelvtudással, ami elegendő ahhoz, hogy megértse az órákon elhangzottakat, és aktívan részt tudjon venni a főiskolai előadásokon, csapatmunkákban.

Minden jelentkezőnek rendelkeznie kell az alábbi nyelvvizsgák / tesztek valamelyikével (angol nyelvtudást igazoló dokumentáció nélkül a felvétel nem lehetséges!):

Minden intézmény elfogadja az IELTS, TOEFL és Cambridge nyelvvizsgákat különböző szinteken. Azonban a szintek és nyelvvizsgák elfogadottsága szakonként, intézményenként változik, ezért minden esetben ellenőrizd a szakspecifikus követelményt! Ezt a UniversityAdmission rendszerében a szakleírásnál találod, illetve az egyetem hivatalos honlapján, ami szintén ugyanott elérhető.

A TESA és Oxford Online Placement Test a StudyGuide által szervezett nyelvi teszt, melyen a részvétel nem jár külön díjjal. A tesztet 3 alkalommal lehet megpróbálni, és bizonyos dániai és egyesült királyságbeli intézmények nyelvvizsgával egyenértékűnek fogadják el. A két teszt bázisa azonos, a TESA teszt esetében az Oxford Placement Test elvégzése után még egy esszére és egy szóbeli tesztre is sor kerül. A két teszt mindig egyszerre kerül megszervezésre.

Az Oxford Placement Test és TESA: Időpontok és további infó

Bizonyos esetekben a jelentkezés feltétele lehet egy angol nyelvű motivációs interjún való részvétel. Az interjú történhet Skype konferenciabeszélgetés keretein belül az intézmény képviselőjével, és/vagy a felvételi eljárás során a vizsgáztató személlyel. Az interjút minden esetben a külföldi oktatási intézmények kezdeményezik: a jelentkező diákot telefonon vagy e-mailen keresik fel.

Regisztráció a jelentkezési rendszerbe

A regisztráció ingyenes és nem jár kötelezettségel, ugyanakkor kinyitja előtted az európai felsőoktatás kapuját!

Böngéssz 13 ország 50 intézményének kínálatában és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbeket!