Nyelvvizsga


A jelentkezőnek rendelkeznie kell olyan szintű angol nyelvtudással, ami elegendő ahhoz, hogy megértse az órákon elhangzottakat, és aktívan részt tudjon venni a főiskolai előadásokon, csapatmunkákban.

Minden jelentkezőnek rendelkeznie kell az alábbi nyelvvizsgák / tesztek valamelyikével (angol nyelvtudást igazoló dokumentáció nélkül a felvétel nem lehetséges!):

  • IELTS B2 / C1 = 6.5 / 7 pont
  • TOEFL B2 / C1 = 80 / 100 pont
  • Cambridge Advanced (CAE), C Level
  • Cambridge Proficiency (CPE), C Level
  • Oxford Online Placement Test (Dánia: összes partnerintézmény)

Minden intézmény elfogadja az IELTS, TOEFL és Cambridge nyelvvizsgákat különböző szinteken. Azonban a szintek és nyelvvizsgák elfogadottsága szakonként, intézményenként változik, ezért minden esetben ellenőrizd a szakspecifikus követelményt! Ezt a UniversityAdmission rendszerében a szakleírásnál találod, illetve az egyetem hivatalos honlapján, ami szintén ugyanott elérhető.

Az Oxford Online Placement Test a StudyGuide által szervezett nyelvi teszt, melyen a részvétel nem jár külön díjjal. A tesztet 3 alkalommal lehet megpróbálni, és bizonyos dániai és egyesült királyságbeli intézmények nyelvvizsgával egyenértékűnek fogadják el.

Az Oxford Placement Test: Időpontok és további infó

Bizonyos esetekben a jelentkezés feltétele lehet egy angol nyelvű motivációs interjún való részvétel. Az interjú történhet Skype konferenciabeszélgetés keretein belül az intézmény képviselőjével, és/vagy a felvételi eljárás során a vizsgáztató személlyel. Az interjút minden esetben a külföldi oktatási intézmények kezdeményezik: a jelentkező diákot telefonon vagy e-mailen keresik fel.