Top-Up Bachelor képzések

A külföldi tanulmányok megkezdése előtt talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen típusú képzést válasszunk. Különböző struktúrájuk és tematikájuk miatt minden megszerzett diploma más és más módon kamatoztatható. A StudyGuide által kínált összes képesítés része a bolognai rendszernek, elvégzésükkel a hallgató nemzetközileg elfogadott ECTS kreditekre tehet szert.

Top-Up Bachelor képzések


A középiskolai tanulmányok után elkezdhető képzéseket különböző csoportokra bonthatjuk:

  • AP
  • Top-Up Bachelor
  • BA
  • BSc

Az AP, avagy teljes nevén Academy Profession képzéstípus kínálatunkból csak Dániában elérhető. Elvégzésével a diákok nemzetközi szinten elismert krediteket, valamint akadémiai szakmát kapnak, melyet a világ bármely táján hasznosíthatnak. A megszerzett képesítés Top-Up Bachelor képzés segítségével teljes értékű BA avagy BSc diplomává alakítható. Az oktatás ideje 2 év, kreditértéke átlagosan 120 ECTS.

A Top-Up Bachelor képzések adta lehetőséggel a világ számos országában, így például az Egyesült Királyságban, Dániában és Hollandiában is élni lehet. Ez az oktatási forma több módon is felhasználható:

  • Academy Profession képzés kiegészítése teljes értékű Bachelor diplomává
  • Második, szakágon belüli Bachelor diploma megszerzésére

Az első esetben az AP diplomát egy azonos szakon avagy szakágon (pl. gazdaság, informatika, stb.) lehet a  Top-Up Bachelorral folytatni, így 1-1,5 év ráépítéssel lehet azt Bachelorrá emelni.

A második esetben a már végzett, Bachelor diplomával rendelkező diákok szerezhetnek egy második oklevelet  –  az elsővel azonos szakon vagy szakágon  –  1-1,5 év ráfordítással. A képzés kreditértéke áltagosan 90 ECTS.

Tekintsd meg az összes képzést, használd a jobb oldali szakkeresőt!

Regisztráció a jelentkezési rendszerbe

A regisztráció ingyenes és nem jár kötelezettségel, ugyanakkor kinyitja előtted az európai felsőoktatás kapuját!

Böngéssz 13 ország 50 intézményének kínálatában és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbeket!

 

Ha több információra vagy kíváncsi az alapképzésekkel kapcsolatban, kérlek használd az információkérés űrlapot!