University of Surrey

A University of Surrey világszínvonalú oktatásával a Times Higher Education World University Rankings 2020-as listáján az előkelő 261. helyezést érte el, ezzel messze megelőzve Magyarország legjobb egyetemeit. Az Egyesült Királyságon belüli egyetemi rangsorokon pedig évről évre a legjobb 30 között szerepel.

University of Surrey


Az egyetem gyökerei a késő 19. századig nyúlnak vissza, a Battersea Polytechnic Institute, a University of Surrey jogelődje azzal az igénnyel jött létre, hogy London szegényebb rétegeinek hozzáférést biztosítson a felsőfokú tanulmányokhoz. Mai formájában 1966-ban alapult meg az egyetem Guildfordba való költözését követően.

Guildford London központjától vonattal csupán 40 percnyire helyezkedik el, a Wey folyó partján. A város népszerűségét a macskaköves történelmi belváros, gyönyörű parkjai és az egyetemnek köszönhető pezsgő, multikulturális élet adja.

Surrey

A University of Surrey-n jelenleg tanuló több mint 16,000 diák 36 százaléka az Egyesült Királyságon kívülről érkezett. Az egyetem nagy figyelmet fordít a tanulók mobilitására, külföldi tanulási lehetőségeket kínálnak cserediák programok keretében. A külföldről érkező tanulóknak pedig intenzív angol nyelvi felkészítő kurzust biztosítanak a tanulmányaik megkezdése előtt, ha fejleszteni kívánják nyelvtudásukat.

Gyakorlatorientált szemléletüket példázza, hogy szoros együttműködésben állnak az angol gazdaság különféle szereplőivel, lehetőséget adnak, hogy gyakornoki pozícióban elhelyezkedjenek a diákok egy partnerintézményüknél, ami nagyban segíti a tanulók későbbi munkaerőpiaci helyzetét. Nem meglepő hát, hogy az itt végzett hallgatók 94 százaléka a diploma megszerzését követően hat hónapon belül el tud helyezkedni.

Kutatásuk világszínvonalú, illetve az Egyesült Királyság legerősebb turizmus-vendéglátás képzése is ezen az egyetemen indul.

Az elmúlt években az egyetem nagy összegeket fordított a fejlesztésekre, létrehozta a 5G Innovation Centre-t, ami az egyik első olyan kutatási centrum a világon, ami kifejezetten a telekommunikációra és a jövőbeli internet technológiákra szakosodott.

Továbbá 130 millió fontot költött a kollégiumokra, 36 millió fontot a Surry Sports Park-ra, ami sokszínű sportolási lehetőséget biztosít a hallgatók számára, megújította a könyvtárát és a művészeti központját.

Amennyiben további információkat szeretnél kapni az egyetemről, keress minket az  info@studyguide.eu címen!