Jelentkezés Belépés INFORMÁCIÓKÉRÉS

Munka az Egyesült Királyságban

Európai Uniós állampolgárként minden diáknak joga van munkát vállalni az Egyesült Királyságban.

A legtöbb hallgató diákmunkával tartja fent magát és ebben az egyetemek partnernek is bizonyulnak. A heti óraszámok lehetővé teszik diákmunka vállalását, sőt több egyetem külön támogatja hogy diákjai szakjukhoz illő munkát végezzenek.

Alapvetően két fajta diákmunkát különböztetünk meg, a képzett és képzetlen munkát. A helyi nyelv ismerete miatt mindkettő szóba jöhet a diákoknál, azonban a bérezésekben lehet különbség. Ha rendelkezel valamely szakmában előképzettséggel vagy tapasztalattal, próbálj meg elhelyezkedni ezen belül.

A minimálbér összege korcsoportonként is változik, 18-21 évig £5.30, 21 év felett pedig £7.20 óránként. Ugyanakkor az átlagbér diákmunkák tekintetében £ 7,50 körül alakul.

Az egyetemek a munkavállalást heti 20 órában maximalizálják iskolaidőben, míg szünet idején a teljes munkaidő sincs tiltva.

Az egyetemi képzés elvégzése után természetesen a diákoknak lehetősége van helyben munkát vállalni, sok esetben ez már a gyakorlati helyen maradva megtörténik. Ugyanúgy lehetőség van azonban más országokban is dolgozni, ez irányban nincs megkötés. Az Egyesült Királyság egészére levetítve elmondható, hogy a végzet hallgatók 72%-a a diploma átvétele után fél évvel alkalmazásban áll, ez az arány bizonyos intézmények esetében akár a 95%-ot is elérheti.

Az egyetemek igyekeznek segíteni a hallgatók diákmunka -és gyakorlatszerzését karriercenterek segítségével. Ugyanakkor lehetőség van magánúton is diákmunkát szerezni internetes vagy helyi hirdetések, CV osztás segítségével.

Munkakereső oldalak az Egyesült Királyságban

http://www.nases.org.uk

http://www.careers.lon.ac.uk

http://www.justjobs4students.co.uk

http://www.e4s.co.uk

További kérdéseiddel kapcsolatban keresd kollégáinkat a +36-30-510-98-04 -es telefonszámon, vagy a info@studyguide.eu címen!

Iratkozz fel Európai Felsőoktatási Hírlevelünkre!
Iratkozz fel!