Northumbria University

A Northumbria kutatásban gazdag, üzletközpontú, professzionális egyetem, amely globális hírnevet képvisel az akadémiai kiválóság szempontjából. Székhelye Newcastle upon Tyne szívében található, amelyet rendszeresen az Egyesült Királyság legjobb helyének választanak a hallgatók számára.

Northumbria University


Az észak-angol Newcastle városában található Northumbria University a térség egyik leginkább meghatározó egyeteme.

undefined

Az intézmény gyökerei egészen 1880-ig, a Rutherford College megalapításáig nyúlnak vissza, azonban a több, mint 100 éves történelme ellenére a modern oktatást képviselik. Úgyszintén büszkék tradícionálisan magas diákelégedettségi mutatóikra, valamint szakképzésükre, mely segítségével diákjaik több mint 90%-a áll munkába az intézmény befejeztét követő 6 hónapon belül.

A hét minden napján, a nap 24 órájában nyitva tartó könyvtáruk az ország harmadik legjobbjának lett választva, kivételes felszereltségű laborjaik pedig úgyszintén a nap 24 órájában nyitva állnak az intézményt látogató diákok előtt.

Leghíresebb volt diákjaik Jonathan Ive, aki a mai napig is az Apple termékdesignért felelős vezetője, illetve Sting. A Northumbria számos nagy munkáltatóval áll kapcsolatban, többek között a Nike-val, IBM-el és a Procter&Gamble-el is.

Innovatív és vállalkozóbarát felfogásuknak köszönhetően kiemelkedően sok diákjuk indít startup vállalkozásokat is. Az egyetemet a Times és a Sunday Times magazinok oktatási különszáma “Top university for student experience 2019” címmel jutalmazta.

Jelentkezés

Szállás

Amennyiben az Egyesült Királyságban tanulsz, számos szállásopció közül választhatsz.Ezekről általánosságban itt olvashatsz: Szállások az Egyesült Királyságban

További kérdéseiddel kapcsolatban keresd kollégáinkat a +36-30-510-98-04 -es telefonszámon, vagy a ukdays@studyguide.eu címen!

Az egyetem hivatalos honlapja