University of Southampton

Áttekintés A University of Southampton elhelyezkedése több szempontból is optimális: strandjaival, forgalmas kikötőjével, nagymúltú vitorlázási hagyományaival Southampton Anglia egyik legnépszerűbb úticélja, és egyben egyik legbiztonságosabb városa is.

University of Southampton


Az itt található University of Southampton úgyszintén sok szempontból kiemelkedik az ország közel 120 felsőoktatási intézménye közül. Rendszeresen Anglia 10 legjobb egyeteme közé sorolják, a QS 2016-os rangsora szerint a világ 87. legerősebb felsőoktatási intézménye, illetve a világhírű “Russel Group” tagja, amely az ország legkiemelkedőbb oktatásával és kutatási eredményeivel rendelkező iskoláit tömöríti magába. Az egyetem számtalan szakágban nyújt világszinten vezető oktatást, az óceánkutatástól kezdve a fenntartható fejlődésen át egészen az életmentő gyógyszerek és a mozgásában korlátozottakat segítő berendezések fejlesztéséig. Az egyetem világszintű kutatólaborokkal rendelkezik elektronikában és informatikában (Európa egyik leggyorsabb szuperszámítógépével, amely 12,200 processzormaggal és 50 terabyte RAM-mal rendelkezik), hang és vibrációban, optoelektronikában, aerodinamikában (részben a széllaborjukban folyt a Red Bull Racing formula1 csapat első világbajnok autójának fejlesztése) és számtalan más területen is.

undefined

Tanáraik közül kiemelkedően híres Dr. Tim Berners-Lee, a http protokoll és úgy általában az internet feltalálója, legismertebb diákjaik között pedig ott van Adrian Newey, a Red Bull Racing Formula-1 istálló főmérnöke; Stephen Payne, a világ legnagyobb utasszállító hajója, a Queen Mary II építésének vezető mérnöke; George Buckley, a 3M nevű, 30 milliárd dollár feletti értékű cég elnöke, valamint több híres televíziós személyiség is.

Érdekességek

  • Az egyetem összesen 6 campussal rendelkezik. Ezek közül 4 Southamptonban, 1 Winchesterben és 1 Malajziában található.
  • Kiemelkedű sportfelszereltségük része 8,5 millió fontos befektetés után nemrégiben átadott “Jubilee sporting complex”.
  • A campusokon számos lehetőség nyílik az étkezésre és kikapcsolódásra is.
  • A diákszövetség 180 közösséggel és 78 sportklubbal rendelkezik. Ezek között minden megtalálható a régészettől a jógáig, az aikido-tól a szörfözésig.
  • A legtöbb szak lehetőséget nyújt külföldu félévek eltöltésére

Jelentkezés

Szállás

A University of Southampton több mint 5000 szálláshelyével az Egyesült Királyság egyik legtöbb szálláshelyet szolgáltató egyeteme. Az őket első helyen megjelölő diákok számára az oktatás első évében a szállást garantálják.

Amennyiben az Egyesült Királyságban tanulsz, számos szállásopció közül választhatsz.Ezekről általánosságban itt olvashatsz: Szállások az Egyesült Királyságban

A Southamptonban találhatóakról az alábbi oldalon tájékozódhatsz: University of Southampton szállások

További kérdéseiddel kapcsolatban keresd kollégáinkat a +36-30-510-98-04 -es telefonszámon, vagy a info@studyguide.eu címen!

A University of Southampton által kínált képzések